If I inspired you, I've done my job!

January 10, 2011

Monday is an Easy day, I say

Every Monday, I expect myself to start anew, to finish leftover tasks from last week, to try to push my limits even further during new week. But most of the time it all goes out the window as soon as I open shades in the morning. Oh, well. I'll go with the flow.
Making something easy for dinner is another Monday promise I intend to keep this time. Too bad I didn't make it to the supermarket today. However, I'll work with what I got: Scarcity breeds ingenuity. I have a box of frozen chopped spinach, some grape tomatoes, garlic, pignoli nuts and some sliced cheese. And of course, whole wheat pasta! Plus some spices to make this dish gourmet!

beforehand, toast pignoli nuts a little on a heated non-stick skillet
поджарьте кедровые орешки на разогретой непригарающей сковородке перед употреблением
Lemon zest is what give this simple pasta toss a gourmet taste.
Лимонная цедра придаёт блюду изящный вкус.

Whole wheat Oricchette Pasta with Steamed Spinach, Cherry tomatoes and Pignoli nuts
1 package of Whole Wheat Oricchette pasta
1 10 oz package of frozen chopped spinach
1 pint container cherry tomatoes
1/4 cut pignoli nuts
2 cloves garlic, minced
1/4 teaspoon ground nutmeg
1/2 teaspoon lemon zest
1/2 teaspoon freshly ground black pepper
1 teaspoon coarse sea salt
1/2 cup grated mozzarella cheese
2 Tablespoons extra virgin olive oil

1. Cook pasta according directions on the box

2. While pasta is cooking, in a small saucepan steam frozen spinach with enough water to cover the bottom of the pen. Once it thawed, strain it and return to the pan adding tomatoes, garlic, nutmeg, lemon zest, salt and pepper. Cover and leave it on the low heat, stirring occasionally to prevent burning.

3. When pasta is cooked, stir it with the spinach and add some grated cheese (I had mozzarella slices, so I just cut them in strips) and nuts and dress it all with olive oil. Voilà!

====================================

Понедельник день тяжёлый! Каждую неделю я обещаю себе начать жизнь с начала, именно с понедельника, но очень часто это заветное желание сбывается только во вторник.
Хотела закупить продуктов сегодня на всю неделю, но в супермаркет так и не попала.
Вот по сусекам помела, по коробу поскребла и сделала это блюдо на ужин: Макароны «Оричетте» из муки грубого помола с парным шпинатом, помидорами черри и кедровыми орешками. Хочу заметить, что макароны, конечно же, я не готовила сама из теста--были готовые.

1 упаковка (500 гр) макарон «Оричетте» из муки грубого помола
1 упаковка (10 унций) замороженного нарезанного шпината
1 упаковка (500 гр) помидор черри
1/4 стакана кедровых орешков, слегка поджаренных
2 зубчика чеснока
1/4 чайной ложки молотого мускатного ореха
1/2 чайной ложки лимонной цедры
1/2 чайной ложки свежемолотого черного перца
1 чайную ложку крупной морской соли
1/2 стакана тертого сыра моцарелла
2 столовые ложки оливкового масла

1. Отварите макароны по инструкциям соответственно указаниям на упаковке.

2. Пока макароны варятся, в маленькой кастрюле отпарьте замороженный шпинат с таким количеством воды, чтобы полностью закрывало дно. Как только он оттаял, слить лишнюю воду и вернуть в кастрюлю, добавив помидоры, чеснок, мускатный орех, лимонную цедру, соль и перец. Накрыть крышкой и оставить намедленном огне, помешивая, чтобы не пригорело.

3. Когда макароны готовы, перемешать их с овощами и добавить тертый сыр (у меня были уже нарезанные ломтики сыра моцарелла, так что я просто их нарезала на тонкие полоски), орехи и заправить всё с оливковым маслом. Вуаля!

No comments:

Post a Comment