If I inspired you, I've done my job!

December 29, 2010

Tutti-Frutti 1: Orange Creamsicle French Toast











I will not be the only one to admit that winter is a drag. Everything around you suddenly turns into melancholy when you look out to the ash colored skies or gaze through the emptiness of the tree branches that remind barbed wire. The things that balance chemicals in one's brains are certainly lacking: green, sun, and vitamins...

Never the less, winter inspires me. For instance, it inspired me to make a collection of breakfast recipes that may not only fill you up, but might help you with this winter doldrums. I called it Tutti-Frutti Breakfasts. I take a fruit for each breakfast recipe, as fruits are known as rich vitamins source (besides the vitamin pills) and vitamins are known to bring chemical balance back in tack. The recipes are simple and quick. So, here comes the first one.

◊◊◊

Orange Creamsicle French toast

(Beat, dunk, fry, serve!)

4 slices of whole wheat bread

2 whole large eggs

1 table spoon orange zest

1 teaspoon cinnamon sugar (or regular sugar+1/4 teaspoon ground cinnamon)+more for garnishing

1/2 teaspoon vanilla extract

1 table spoon heavy cream/half and half

a tad of butter for frying

  1. Beat eggs in a bowl then add orange zest, sugar, vanilla, and cream stirring until all combined.
  2. Dunk bread slices into the mixture and
  3. Fry on heated and buttered non-stick skillet, on a medium heat until golden brown, flip and repeat.
  4. Serve with maple syrup, sprinkle of cinnamon sugar and slices of oranges on a side.

Serves 2 (2 slices each serving)

=========================

Я не открою Америку, если скажу, что зима может быть долгой и нудной. И это не только потому, что холодно, а потому, что нам не хватает витаминов и солнечных лучей. Если за солнечными лучами нам всё таки придётся выходить во двор, то для того, чтобы получить витамины, не обязательно морозить нос. Можно просто приготовить завтрак. И ключевым ингредиентом сделать фрукты--так как они являются хорошими источниками витаминов (помимо синтетических в таблетках). Об этом не мало пишется и говориться, но я не буду докучать своих читателей этими фактами. Пойдём на кухню, готовить наш первый рецепт завтрака:


◊◊◊

Апельсиновые сладкие гренки


Нам понадобится:

4 ломтика хлеба из грубой муки

2 крупных яйца

1 столовая ложка апельсиновой цедры

1 чайная ложка коричного сахара (или чайная ложка простого белого сахара+1/4 чайной ложки тёртой корицы)+щепотка для сервировали

1/2 чайной ложки ванилина (ванильного экстракта)

1 столовая ложка сливок или цельного молока

сливочное масло для жарки


  1. Взбить яйца и добавить цедру апельсина, сахар, ванилин, сливки и всё это перемешать до однородной консистенции
  2. Промокнуть с обоих сторон хлеб в этой смеси и
  3. Поджарить на подогретой и промасленной непригораемой сковороде на среднем огне до тех пор, пока гренка не станет золотисто коричневой; перевернуть и повторить
  4. Подавать с кленовым сиропом, посыпав коричным сахаром (или просто тёртой корицей) и вместе с дольками апельсина


Хватает на 2 порции по 2 гренки

No comments:

Post a Comment